440 کودک مضطرب در همدان شناسایی و به مراکز مشاوره معرفی شدند

سیاوش رهبر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این کودکان مضطرب در 46 مرکز مثبت زندگی غربالگری شده و 402 نفر برای دریافت خدمات به مراکز مشاوره معرفی شدند.

سیاوش رهبر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این کودکان مضطرب در 46 مرکز مثبت زندگی غربالگری شده و 402 نفر برای دریافت خدمات به مراکز مشاوره معرفی شدند.

وی، آمار کودکان شناسایی شده با علایم اضطراب در استان را نگران کننده اعلام کرد و افزود: طرح غربالگری اضطراب از سال 93 برای کودکان پنج تا 6 ساله با هدف شناسایی و ارجاع زودهنگام برای مداخله تخصصی و افزایش اطلاعات والدین درخصوص پیشگیری از اضطراب کودکان به صورت رایگان در سراسر مراکز مثبت زندگی به صورت سیار و ثابت برگزار می شود.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان، هدف از اجرای این طرح را ورود به هنگام در راستای تشخیص به موقع اختلالات اضطرابی کودکان پنج تا 6 ساله و درمان در سن طلایی دانست و یادآور شد: با کمک والدین و مربیان کودکان می توان با تشخیص به موقع و درمان به هنگام، از پیشرفت اضطراب در کودکان جلوگیری به عمل آورد تا آنها زندگی طبیعی داشته باشند.

رهبر افزود: اضطراب، شایع ترین اختلال در دوران کودکی محسوب می شود که اگر مورد بی توجهی و نبود تشخیص به موقع و درمان تا سن نوجوانی و بزرگسالی قرار نگیرد، می تواند پیامدهای بسیار ناگواری در روابط اجتماعی و شغلی فرد و بروز رفتارهای اجتنابی و افسردگی داشته باشد.

وی با بیان عملکرد سه ساله گذشته در این زمینه، یادآور شد: تست غربالگری اضطراب در سال 1400 برای هزار و 383 کودک، در سال 1401 برای سه هزار و 139 کودک و در سال گذشته نیز برای هزار و 380 کودک همدانی انجام شد.

اضطراب از شایع ترین اختلالات روانی است

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان، اضطراب را از شایع ترین اختلالات روانی برشمرد و افزود: بنابراین از هر پنج کودک یک نفر اضطراب را تجربه می کند اما اکثریت آن ها برای درمان به متخصصان سلامت روانی ارجاع نمی شوند.

رهبر گفت: کودکان پنج تا 6 سال که امسال به مراکز تخصصی ارجاع شدند چهار جلسه از خدمات مشاوره در قالب یاری برگ (تخفیف تعرفه مشاوره) و نیز خدمات مشاوره حضوری در حوزه اختلالات اضطراب بهره مند شدند.

وی ادامه داد: شناسایی زودهنگام و پیشگیری از آسیب های بعدی،آگاه سازی و حساس سازی والدین در این مورد و درمان اضطراب کودک از نقاط قوت این طرح به شمار می رود که پیش زمینه بهبود روابط کودک در خانواده است.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان اظهار کرد: اختلال اضطراب در کودکان به دلایل مختلف از جمله ناسازگاری والدین با همدیگر در منزل، سخت گیری و کنترل بیش از حد کودکان توسط والدین و توجه بیش از حد به کودکان و عدم استقلال آنان ایجاد می شود که اگر مورد توجه قرار نگیرد تا سن بزرگسالی هم ادامه می یابد.

رهبر افزود: اختلالات اضطراب بسیاری اوقات با فرآیند رشد طبیعی کودک اشتباه گرفته شده و مانع تشخیص و مداخلات به موقع می شود.

وی ادامه داد: اختلال اضطراب کودکی پدیده ای گذرا نبوده و در صورت بی توجهی و درمان نشدن تا سنین نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد و موجب افت عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی فرد و یا منجر به افسردگی و سوء مصرف مواد مخدر می شود.

معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان اظهار کرد: در حال حاضر سازمان بهزیستی استان با ارائه خدمات گسترده، نقش عمده ای در تعدیل فضای روانی و اجتماعی جامعه، ارتقای دسترسی به خدمات سلامت روان و تقویت شاخص های سلامت روانی اجتماعی ایفا کرده است.

رهبر همچنین یادآور شد: سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان اصلی سلامت اجتماعی در جامعه از طریق نیروهای متخصص روانشناس و مشاور خدمات مشاوره و امور روان شناختی را در مراکز دولتی و صدای مشاور (1480) به جامعه ارایه می دهد.

نظرات

captcha